dimarts, 19 d’octubre del 2010

GESTIÓ ECONÒMICA A L’AJUNTAMENT DE LES CABANYES

L’ajuntament de Les Cabanyes s’ha caracteritzat per la bona gestió econòmica, de sempre ha estat un Ajuntament no endeutat.
Volem que això segueixi essent així i per això treballem.

En aquesta legislatura, estem fent moltes obres de millora a les quals ens havíem compromès la gent de Convergència i Unió a Les Cabanyes. Per què ens fem una idea de la magnitud de la inversió que depèn directament de l’ajuntament, us diré que les obres fetes i en procés de fer-se son les següents:

- Ampliació Llar d’infants
- Millora dels espais de l’edifici de l’ajuntament.
- Nous vestidors i tanca perimetral al Camp de futbol Municipal.
- Ampliació del Cementiri Municipal.
- Nova urbanització del Carrer Cinc.
- Nova urbanització del Carrer Deu.

Aquestes inversions estan totes subvencionades, però els ajuntaments tenim problemes de tresoreria degut a que hem de pagar les obres en un termini de 60 dies i no cobrem les subvencions fins al cap de 1 o 2 anys.

Per això l’Ajuntament de Les Cabanyes hem decidit fer dos crèdits amb la Diputació de Barcelona de 150.000 € cada un. El tipus d’interès en un d’ells es del 0 % i l’altre amb l’euribor (0,9 %) més el 1.9 % i amb una subvenció del 3 % del tipus d’interès per part de la pròpia diputació.
Aquests crèdits en el moment en que es cobrin les subvencions es liquidaran, per tant, a nivell d’ajuntament no ho considerem endeutament. Es una eina per poder fer front a les inversions municipals.

A més hem fet moltes altres inversions que no han representat cap despesa extra no programada per part de l’Ajuntament. Entre d’altres :

- Posar Gas conduït a Les Cabanyes.
- Nova Escola Municipal
- Nova Rotonda a l’entrada de Les Cabanyes.
- Rutes verdes a Vilafranca (Propera execució amb el Consell Comarcal)

L’Ajuntament de Les Cabanyes com a tal no està endeutat, fem servir les eines que tenim a les mans per poder fer les inversions necessàries i que Les Cabanyes es mereix.