dijous, 17 de desembre del 2009

ÀMBIT DE PLANIFICACIÓ DEL PENEDÈS I LA VEGUERIA DEL PENEDÈS

Ahir per la tarda al Parlament de Catalunya es va donar via lliure a constituir la comissió que ha de modificar la llei pertinent per afegir l’àmbit de planificació del Penedès.
Ho va defensar el parlamentari de CiU Joan Raventós, en la línia de la defensa del territori, del paisatge penedesenc, d’aquest territori com a ròtula entre les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona. Aquest territori entre el Llobregat ( Pont del Diable) i el Gaià (Arc de Barà), i entre el Mediterrani i Montserrat, territori de Vinyes, cellers i Persones. En la defensa de l’àmbit cal dir que es de domini públic que l’existència dels àmbits fins avui ha estat clarament vinculada a l’existència futura de les vegueries, en les mateixes circumscripcions.

Els Diputats de PSC (Sr. Lavandera) i ICV (Sr. Milà) van defensar que els àmbits de planificació i les vegueries no eren conseqüència l’un de l’altre, i que per tant el fet de aconseguir ara l’àmbit no volia dir que després esdevindria la Vegueria, i en tot cas si era per ells no seria així.

El Diputat d’ERC (Sr. Carrillo), va dir que donava suport a l’àmbit i que la Vegueria ja es veuria en el Futur, mentre pel matí el Conseller de Governació (Hble. Sr. Ausàs) va dir a l’Avui que Catalunya només tindria 7 Vegueries, es a dir la del Penedès NO.

Després de sentir el debat, he arribat a la conclusió que la gent de PSC i ICV no volen que el Penedès esdevingui Vegueria. Per a ells el Penedès es aquell espai entre Barcelona i Tarragona que ha d’esdevenir zona de creixement i desenvolupament de Barcelona per arribar a ser com el Baix Llobregat, es a dir Àrea Metropolitana.

Si resulta que la gent de CiU volen que el Penedès esdevingui Vegueria caldrà en el futur un govern que pugui decidir-ho. Aquest govern no pot ser altre en que el pal de paller sigui CiU.

El primer pas ja l’hem aconseguit, properament tindrem l’àmbit territorial de Planificació, el següent serà aconseguir la Vegueria PENEDÈS.